Ελλάδα

Εκκενώθηκε το πλοίο «med star» που εκδηλώθηκε φωτιά - Μετέφερε 32 φορτηγά

Εκκενώθηκε το πλοίο «med star» που εκδηλώθηκε φωτιά - Μετέφερε 32 φορτηγά
Είκοσι άτομα από το φορτηγό πλοίο «med star» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, επιβιβάστηκαν σε λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, 20 άτομα από τους 32 συνολικά επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου, επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό καλύτερο έλεγχο.

Τριαντατρία φορτηγά μεταφέρει το φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο «med star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο υπο αδιευκρίνιστη αιτία, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Αυτή στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ενώ έχουν σβήσει τα φώτα του πλοίου.

Στο οχηματαγωγό που είχε αναχωρήσει από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη, επέβαιναν συνολικά 30 άτομα πλήρωμα και δύο οδηγοί φορτηγών-όλοι ‘Ελληνες.

Είκοσι από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με λέμβο καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δώδεκα μέλη από πλήρωμα παρέμειναν επι του οχηματαγωγού προκειμένου να συμβάλλουν με ιδία μέσα από το πλοίο στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το Med star βρίσκονται παραπλέοντα πλοία, πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο super puma