Ελλάδα

Ολονυχτία-παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ολονυχτία-παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μια παράσταση-ολονυχτία που σηματοδοτεί τη σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φως, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο και την θεατρική πράξη με την φαντασία παρουσιάζει η χορογράφος και σκηνοθέτις Αποστολία Παπαδαμάκη, σήμερα (17/6), στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά προσκαλώντας το κοινό σε μία ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία, μία καταβύθιση στο σύμπαν του κοινού ύπνου και των κοινών ονείρων

Με θέμα της «πώς μας βλέπει ο Θεός, τι νομίζουμε ότι πιστεύει για εμάς», η παράσταση με τίτλο «In the Eyes of God» καλεί 50 θεατές να διανυκτερεύσουν μαζί με τη χορογράφο και τον μουσικό Θοδωρή Χιώτη και να μοιραστούν την εμπειρία του ύπνου πάνω στη σκηνή σε ένα υπερβατικό δικό τους δημιούργημα, ενώ 200 θεατές-επισκέπτες θα τους συναντήσουν για μία ώρα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

«Τα τελευταία χρόνια νιώθω την ανάγκη να σηκώσω τον θεατή από την καρέκλα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αποστολία Παπαδαμάκη. «Σε αυτήν την παράσταση δεν υπάρχουν χορευτές και ηθοποιοί. Οι θεατές είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Με την καθοδήγηση τη δική μου, της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Τρύφωνα Κουτσουρέλη, αλλά και της μουσικής που θα εκτελεί ζωντανά ο Θοδωρής Χιώτης, θα δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση πάνω στη σκηνή με κλειστή αυλαία. Όταν σηκωθεί η αυλαία θ' αντικρύσουν τους 200 θεατές- επισκέπτες και θα υπάρξει μία διάδραση μεταξύ των δύο ομάδων. Στη συνέχεια οι επισκέπτες θ΄ αποχωρήσουν και οι θεατές-πρωταγωνιστές θα κληθούν να ξαπλώσουν στα στρώματα που θα υπάρχουν στη σκηνή».