Ελλάδα

Εκκενώθηκε χωριό στην Μάνη - Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά σημεία της χώρας

Εκκενώθηκε χωριό στην Μάνη - Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά σημεία της χώρας
Μάχη με τις φλόγες σε αρκετά σημεία της χώρας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε χωριό στην λακωνική Μάνη, καθώς αναζωπυρώθηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον Πύρριχο Λακωνίας.

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ, οι λιμενικές Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Κότρωνας με καΐκια και άλλα πλωτά μέσα. Η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι της Κυριακής, ωστόσο φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε, καθώς ο αέρας άλλαξε φορά.

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή Αγία Ειρήνη στη νοτιοδυτική Κεφαλονιά.

Στο σημείο επιχειρούσαν νωρίτερα επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με είκοσι πέντε πυροσβέστες. Η φωτιά έκαιγε δασική έκταση, ενώ δεν απειλούσε κατοικίες.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε γρήγορα να την περιορίσουμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.

Η Αγία Ειρήνη βρίσκεται κοντά σε μερικά από τα πιο τουριστικά μέρη της Κεφαλονιάς, όπως τη Σκάλα, τον Πόρο, αλλά και το χωριό Τζανάτα, στην ενδοχώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία. Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ