Ελλάδα

Τρία τα νέα πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα - "Συναγερμός" σε Σανταμέρι, Άρλα και Πετροχώρι

Τρία τα νέα πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα - "Συναγερμός" σε Σανταμέρι, Άρλα και Πετροχώρι
Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, οι κάτοικοι της Άρλας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού

Με τρία μεγάλα μέτωπα καλούνται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αχαΐας να έρθουν αντιμέτωπες, έχοντας ριχθεί εδώ και ώρα στην μάχη με τις φλόγες.

Στο Σανταμέρι οι φλόγες έχουν κυκλώσει το μοναστήρι της ιστορικής μονής της Αγίας Μαρίνας, με τις καλόγριες να έχουν μπει εθελοντικά στην κατάσβεση, κάνοντας έκκληση στην πυροσβεστική να μην αφήσει να καεί το μοναστήρι τους, αφού η φωτιά το έχει περικυκλώσει.

Κρίσιμο είναι και το μέτωπο που υπάρχει στην Άρλα, στην θέση Τζάιλο, με τους καπνούς να είναι ορατοί στην Πάτρα και τους κατοίκους του χωριού να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία, έτοιμοι και αυτοί για να δώσουν την δική τους μάχη.

Παράλληλα, υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο, πάνω από το Πετροχώρι της Δυτικής Αχαΐας, με την φωτιά να έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, βοηθούμενη από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις φωτιές έχουν ξεσπάσει σχεδόν ταυτόχρονα, κάτι που παραπέμπει σε εμπρησμό, την στιγμή που καίγονται περιοχές και απειλούνται σπίτια στην Ανδραβίδα και στα Λεχαινά της Ηλείας.

Στα τρία μέτωπα της Αχαΐας έχουν ριχθεί στην μάχη πάνω από 20 πυροσβεστικά οχήματα και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ, κάνοντας ρίψεις από αέρος.