Ελλάδα

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ από τα πρώτα ευρήματα του σακιδίου με τα ανθρώπινα οστά στο Σούνιο

Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ από τα πρώτα ευρήματα του σακιδίου με τα ανθρώπινα οστά στο Σούνιο
Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το μακάβριο εύρημα ενός σάκου με ανθρώπινα οστά που βρέθηκε από περιπατητή σε σπηλιά στο Σούνιο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την πρώτη μακροσκοπική εξέταση των οστών προκύπτει ότι ένα από τα οστά φέρει αλλοίωση που πιθανότατα οφείλεται σε τραύμα, ενώ στο σάκο βρέθηκαν και τρίχες που επίσης παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια σε περίπτωση που ανήκουν στο θύμα.

Ο σάκος βρισκόταν σε γαλαρία πηγαδιού, όπου ενδεχομένως τον πέταξε από ύψος κάποιος για να τον ξεφορτωθεί. Το σημείο αποκλείστηκε και επιστρατεύτηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ για να προσεγγίσουν το σημείο και να ανασύρουν το σάκο. Ο σκελετός που περιείχε σε κομμάτια ανήκει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε γυναίκα. Οι εκτιμήσεις από τη μακροσκοπική εξέταση αναφέρουν ότι τα οστά ήταν για πολύ καιρό μέσα στο σάκο. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί το κατά πόσο πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου μεταφέρθηκαν σε πρώτη φάση τα οστά.