Ελλάδα

Πλατφόρμα e-citizen στο Δήμο Ναυπλιέων

Πλατφόρμα e-citizen στο Δήμο Ναυπλιέων
Μια νέα εποχή στην εξυπηρέτηση του Πολίτη εγκαινίασε ο Δήμος Ναυπλιέων εισάγοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα, e-citizen μέσω της ιστοσελίδας www. nafplio.gr.

Από την περασμένη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται όλο το 14ωρο και τα Σαββατοκύριακα.

Οι ενδιαφερόμενοι που επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του portal του Δήμου Ναυπλιέων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. nafplio.gr. με το πάτημα ενός κουμπιού στο πεδίο «Προσωποποιημένη Οικονομική Πληροφόρηση Πολιτών» επιλέγουν «αίτηση για πιστοποίηση χρήστη» και, στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά. μπορούν να εγγραφούν, να συνδεθούν και να προβούν στις συναλλαγές που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καχριμάνη, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα απλουστεύσει τις διαδικασίες ενημέρωσης και πληρωμής φόρων, τελών και οφειλών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κωστούρος «Η εξυπηρέτηση πλέον γίνεται ταχύτερη και ο δημότης αναλαμβάνει τον δικό του ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Η εξυπηρέτηση του πολίτη αποκτά άλλη ποιότητα, άλλη ταχύτητα και από την αλληλοεπίδραση αυτή, Δήμος και Δημότης γινόμαστε συνεργάτες και χτίζουμε μαζί την Επόμενη μέρα του Δήμου Ναυπλιέων».