Ελλάδα

Έρχεται το Safe Youth: Πώς θα λειτουργεί

Έρχεται το Safe Youth: Πώς θα λειτουργεί
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο υπουργικό το λανσάρισμα μιας νέας εφαρμογή για την προστασία ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές συνομήλικων τους: Πώς θα λειτουργεί το «Safe Youth»

Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στο κοινό, σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, η πλατφόρμα «Safe Youth».

Στην πλατφόρμα, την οποία θα μπορούν να κατεβάσουν και οι γονείς και τα παιδιά στο κινητό τους τηλέφωνο, θα μπορεί να βρεί κανείς ειδικά προσαρμοσμένο ενημερωτικό υλικό για τρεις ηλικιακές ομάδας.

Για 12-15, 15-18 και 18+ θα υπάρχουν κατηγορίες ενδιαφέροντος για διάφορα θέματα όπως σεξουαλικής κακοποίησης, τροχαίας, παραβατικότητας, ισότητας και ρατσισμού. 

Εάν ωστόσο ο χρήστης είναι ενήλικας, τότε θα μπορεί να πηγαίνει προς τα κάτω και να επιλέγει ενημερωτικό υλικό, να μαθαίνει για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., για τον 5ψηφιο αριθμό 10201 ενώ θα υπάρχουν και πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί ένας γονιός να προστατέψει το παιδί του ή να αντιληφθεί ότι είναι θύμα.

Ίσως το πιο σημαντικό όμως είναι πως μέσα από την πλατφόρμα  κάθε έφηβος «θα μπορεί εκτός σχολικού περιβάλλοντος να ειδοποιεί την αστυνομία αν αισθάνεται ότι κινδυνεύει η σωματική του δραστηριότητα».

Σημειώνεται πως ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω του gov, όπου η επιβεβαίωση θα γίνεται με e mail ή με μήνυμα στο κινητό που έχει δηλωθεί, ενώ θα λειτουργεί και το «emergency button», ένα εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κινδύνου ζωής.