Ελλάδα

Ο Βαλβέρδε, ο Μέσι και η Ακρόπολη

Ο Βαλβέρδε, ο Μέσι και η Ακρόπολη
Η άφιξη της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ  μονοπώλησε το σημερινό ενδιαφέρον και επισκίασε κάθε άλλο γεγονός...

Το ξενοδοχείο Χίλτον, που ως συνήθως είναι κέντρο του ενδιαφέροντος, λόγω του ότι καταλύουν εκεί οι θεσμοί, σήμερα έμοιαζε με φρούριο. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Οι τελευταίες απειλές του Iσλαμικού Κράτους προς το πρόσωπο του Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο στο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, τα οποία όμως δεν συναντά κανείς ούτε σε αρχηγούς κρατών.

Και όπως μας εξομολογείται υπάλληλος του ξενοδοχείου, «τέτοια μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί μόνο κατά την άφιξη του Αμερικανού Αντιπροέδορυ Τζο Μπάιντεν».

Η ομάδα έχει κλείσει έναν ολόκληρο όροφο και το να πλησιάσει κάποιος κάποιον παίκτη είναι ανέφικτο. Οι χώροι που κινούνται, αλλά και τρώνε τα μέλη της αποστολής είναι αποκλεισμένοι και δεν έχουν ορατότητα ούτε καν οι υπόλοιποι ένοικοι. Μαζί τους έχουν φέρει σεφ, που θα ετοιμάσουν το μενού των ποδοσφαιριστών, ακόμα και τα προϊόντα που θα χρειαστούν για το μαγείρεμα!

Το αστείο του Βαλβέρδε για Μέσι

Υπομονετικά αρκετός κόσμος περιμένει έως αργά το βράδυ για να δει κάποιον παίκτη, εις μάτην... Ευγενικά το προσωπικό του ξενοδοχέιου επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να περάσουν από το σημείο της ρεσεψιόν. Η αποστολή επιστρέφει από την προπόνηση στο Καραϊσκάκη και οι παίκτες εισέρχονται από την πλαϊνή είσοδο. Ωστόσο οι φίλαθλοι δεν αποχωρούν... Κατά τις 10:10 το βράδυ κάνει την εμφάνισή του ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα και άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι τρέχουν να φωτογραφηθούν μαζί του και παρά το γεγονός ότι η υπεύθυνη του ξενοδοχείου, προσπαθεί να τους απομακρύνει, ο ίδιος ζητά να τους επιτρέψει να το πλησιάσουν για την πολύτιμη φωτογραφία μαζί του, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι αγαπήθηκε από όλους τους φιλάθλους.

Και όταν, περασμένες 10:30 μ.μ., ερωτάται, «που είναι ο Μέσι», ο κ. Βαλβέρδε απαντά με χιούμορ σε άπταιστα ελληνικά «βόλτα στην Ακρόπολη»! 

Σε ερώτησή μας πως αισθάνεται στην Ελλάδα, η απάντηση μονολεκτική: «Υπέροχα». Αυτός είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, λιτός, λακωνικός, προσιτός ακόμα κι όταν βρίσκεται στο... τιμόνι της πιο μεγάλης και πιο ακριβοπληρωμένης ομάδας του κόσμου!

valverderita.jpg