Ελλάδα

Ο Αμίρ για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

Ο Αμίρ για την επίθεση στο σπίτι του: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»
Συγκλονίζουν τα λόγια του μικρού Αμίρ στο σπίτι του οποίου άγνωστα άτομα επιτέθηκαν

«Πέταξαν πέτρες και δύο μπουκάλια στο δωμάτιο όπου κοιμάμαι. Φοβήθηκα πάρα πολύ, και εγώ και η οικογένειά μου. Ηταν περίπου πέντε άτομα και φώναζαν όταν επιτέθηκαν στο σπίτι μας», λέει συγκλονισμένος από την επίθεση αγνώστων στο σπίτι του ο εντεκάχρονος Αμίρ, το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν που κληρώθηκε να κρατήσει την ελληνική σημαία στο σχολείο του στην Δάφνη, αλλά τελικά κράτησε την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου του, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στην οποία μίλησε ο Αμίρ, η αστυνομία και το τμήμα κατά της ρατσιστικής βίας που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και τις πληροφορίες που μιλούν για διαταραγμένο άτομο που μένει στην ίδια πολυκατοικία και ίσως να είναι ο δράστης.

Η οικογένεια του Αμίρ, που υπάγεται στο πρόγραμμα στέγασης προσφύγων, ζήτησε τη μετακίνησή της μετά το συμβάν. Ο Αμίρ έχει δύο ακόμα μικρά αδερφάκια και μένουν μαζί με την μητέρα τους το τελευταίο διάστημα σε ένα διαμέρισμα της Δάφνης.

Ποιος πήρε τη σημαία από τα χέρια του 11χρονου Αμίρ;

Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε τη στήριξή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, τονίζοντας ωστόσο ότι «εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, την αποτρόπαιη αυτή πράξη καταδίκασαν σύσσωμα τα κόμματα τις αντιπολίτευσης με ανακοινώση που εξέδωσαν