Ελλάδα

Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο: Εικόνες από την άδεια πρωτεύουσα - Την «κατέκτησαν» οι τουρίστες

Πόλη «φάντασμα» η Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο: Εικόνες από την άδεια πρωτεύουσα - Την «κατέκτησαν» οι τουρίστες Φωτογραφία: eurokinissi
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ελάχιστα άτομα εθεάθησαν να κάνουν βόλτες στην πλατεία Συντάγματος και στο ιστορικό κέντρο, αποτελούμενα κυρίως από τουρίστες.

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και η Αθήνα έχει αδειάσει. Άλλωστε με έρημη πόλη έμοιαζε εδώ και ημέρες καθώς οι περισσότεροι έχουν φύγει για διακοπές, με τους τουρίστες να κινούνται- κυρίως- στο άδειο κέντρο, απολαμβάνοντας τον αθηναϊκό ήλιο και τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ελάχιστα άτομα εθεάθησαν να κάνουν βόλτες στην πλατεία Συντάγματος και στο ιστορικό κέντρο, αποτελούμενα κυρίως από τουρίστες. Έτσι, η κίνηση στις κεντρικές οδούς είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη και μόνο τουριστικά λεωφορεία και ταξί κυκλοφορούν στην έρημη πόλη.

athina_4_84507.jpg

athina_1_7bbc8.jpg

athina_2_93838.jpg

athina_3_e7a88.jpg

Η πλατεία Συντάγματος, η Ερμού, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου και η Συγγρού καθώς και άλλα κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, που συνήθως είναι κατακλυσμένα από κόσμο και αυτοκίνητα, είναι από το πρωί σχεδόν άδεια.

athina_6_6e245.jpg

athina_7_0702d.jpg

athina_8_75d63.jpg

athina_5_fd6cc.jpg

NETWORK