Διεθνή

Νορβηγία: Ένοχος για την επίθεση στη σύντροφό του δήλωσε ο πρόγονος του διαδόχου του θρόνου

Νορβηγία: Ένοχος για την επίθεση στη σύντροφό του δήλωσε ο πρόγονος του διαδόχου του θρόνου Φωτογραφία: INSTAGRAM
«Συνέβη κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει» ανέερε στη δήλωσή του ο 27χρονος.

Ο προγονός του διαδόχου του θρόνου της Νορβηγίας και μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ, παραδέχθηκε την ενοχή του για την επίθεση στη σύντροφό του, με επίσημη δήλωσή του, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το δίκτυο NRK.

Ο 27χρονος Μάριους Μποργκ Χέιμπι ως προγονός του διαδόχου, δεν έχει βασιλικό τίτλο και δεν του έχει ανατεθεί κανένας δημόσιος, επίσημος ρόλος.
Συνελήφθη στο Όσλο την Κυριακή, 4 Αυγούστου, μετά από καβγά, που είχε προηγηθεί το περασμένο βράδυ σε διαμέρισμα της πόλης. Ο 27χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες και για υλικές ζημιές στο σπίτι της συντρόφου του. Η γυναίκα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν νοσηλεύτηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

«Συνέβη κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει. Προκάλεσα σωματικές βλάβες και κατέστρεψα αντικείμενα σε ένα διαμέρισμα, υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης, έπειτα από έναν καβγά» ανέφερε ο 27χρονος σε γραπτή του δήλωση.Υποστήριξε πως αντιμετωπίζει «ψυχολογικά προβλήματα» και ότι «δίνει μάχη εδώ και καιρό» για να αποτοξινωθεί. Είχε ήδη ακολουθήσει θεραπεία και δήλωσε ότι θέλει να την ξαναρχίσει.

«Η χρήση ναρκωτικών και η διάγνωσή μου δεν δικαιολογούν αυτά που συνέβησαν στο διαμέρισμα», συνέχισε στην δήλωσή του ενώ κατέληξε λέγοντας πως «αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα έκανα και θα δώσω ειλικρινείς εξηγήσεις στην αστυνομία». Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι δήλωσε ένοχος και είναι έτοιμος να εκτίσει την ποινή του, είπε ο δικηγόρος του στο τηλεοπτικό κανάλι TV2. Τα ανάκτορα δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.