Ελλάδα

Αμβρόσιος σε Πολάκη: Είστε αγράμματος και αστοιχείωτος

Αμβρόσιος σε Πολάκη: Είστε αγράμματος και αστοιχείωτος
Επίθεση με σκληρές εκφράσεις εξαπέλυσε προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μέσα από το blog του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Αφορμή στάθηκε η ειρωνική ανάρτηση του κ. Πολάκη για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα αλλά η οργή του θεού για τα δαιμόνια που κατοικούσαν στους βάλτους» επιρρίπτοντας ευθύνες σε ιεράρχες για την χρεοκοπία της χώρας.

Ο σεβασμιότατος Αμβρόσιος χαρακτηρίζει τον υπουργό «μάγκα», «αγράμματο» και «αστοιχείωτο» και επισημαίνει ότι στις προσευχές έχει προστεθεί ειδική ικεσία «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν παραλείπει να μιλήσει για το προσφυγικό χαρακτηρίζοντας «αγαπημένα παιδάκια» της κυβέρνησης τους μετανάστες, τονίζοντας με έμφαση ότι «οι Έλληνες Πολίτες πεινούν και υποφέρουν».

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλεία επισημαίνει προς τον κ. Πολάκη: «Μάθετε να γράφετε τη λέξη θεός μέ κεφαλαίο το Θ, νά γράφετε δηλ. η οργή του Θεού καί όχι "η οργή του θεού"!!!!! Κύριε Υπουργέ, στους ανθρώπους μπορείτε να συμπεριφέρεσθε σαν μάγκας, όχι όμως καί προς τον Θεόν!».