Ελλάδα

«Βροχή» οι κλήσεις στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προβλήματα και για τους κατοίκους

«Βροχή» οι κλήσεις στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, προβλήματα και για τους κατοίκους
«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης καθώς από την περασμένη εβδομάδα ο δήμος λειτουργεί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω του σταθμού του μετρό.

Τα παρκόμετρα του Ελληνικού Αργυρούπολης είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του δήμου Αθηναίων αλλά η τακτική που ακολουθεί ο δήμος δείχνει να έχει και εισπρακτικό χαρακτήρα και όχι μόνο επίλυσης του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα κεντρικές οδικές αρτηρίες του δήμου που εξυπηρετούν τόσο τους επιβάτες του μετρό αλλά και τα καταστήματα που λειτουργούν στην περιοχή έχουν «βαφτεί» μπλε. Δηλαδή θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους οι οποίοι όμως είναι λίγο δύσκολο να υπάρχουν εκεί τόσο πολλοί αφού τα σπίτια είναι ελάχιστα σε σχέση με καταστήματα.

Μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες από δημοτικές οργανώσεις ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα της προμήθειας των κατοίκων με ειδικές κάρτες, από την πλευρά του δήμου, με αποτέλεσμα να «τρώνε» και αυτοί κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία επειδή παρκάρουν στα σπίτια τους. Τέλος πρόβλημα υπάρχει και στο θέμα της προμήθειας των εισιτηρίων στάθμευσης καθώς τα σημεία πώλησης είναι λίγα.

Σειρά τώρα έχει Γλυφάδα η οποία όμως έχει δρομολογήσει τελείως διαφορετικό μοντέλο ηλεκτρονικής στάθμευσης.