Ελλάδα

Κονδύλια για επισκευές σε σχολεία σε Πειραιά και Πεταλίδι Μεσσηνίας

Κονδύλια για επισκευές σε σχολεία σε Πειραιά και Πεταλίδι Μεσσηνίας
Για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του, ο Δήμος Πειραιά το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες επισκευών και ανακαίνισης στα σχολικά κτίρια της περιοχής. Πρόκειται για έργα που εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το τμήμα σχολικών κτιρίων της διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά, υλοποίησε παρεμβάσεις στο 54ο Δημοτικό σχολείο, στο 1ο Ειδικό σχολείο Καμινίων, στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο (Συγκρότημα Τζαβέλλα), στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Φαλήρου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καμινίων, στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, στο 18ο Δημοτικό σχολείο και στο 33ο Νηπιαγωγείο (πλ. Πηγάδας).

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκτεταμένες εργασίες στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους των σχολείων, όπως: επισκευές στεγάστρων, αισθητικές παρεμβάσεις, περιφράξεις γηπέδων κ.α. Στο 50ο Δημοτικό σχολείο Πηγάδας, κατασκευάστηκε ράμπα για άτομα με αναπηρία στην κύρια είσοδο.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, τόνισε πως η φοίτηση των μαθητών της πόλης σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολεία αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως τα σχολικά κτίρια είναι παλιά και με μεγάλα προβλήματα, τονίζοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για την αναβάθμιση τους, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Ανέφερε ακόμη ότι η ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα των υπευθύνων των σχολείων, υπογραμμίζοντας: «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. Κυριάκος Σιγαλάκος, τόνισε πως οι εργασίες στα σχολικά κτίρια αποτελούσαν επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Σημείωσε μάλιστα πως οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. «Για εμάς οι ανάγκες και τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας αποτελούν προτεραιότητα» επεσήμανε ο κ. Σιγαλάκος.

450.000 για την άμεση αποκάτασταση του Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου

Αυτοψία πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα, χωρίς μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, να έχει αλλάξει κάτι και να έχει επισκευαστεί.

Ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα για το πρόβλημα από τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, γνωστοίησε ότι εξασφαλίστηκε κονδύλι 450.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα διατεθεί μέσω του υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμο Μεσσήνης ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του Σχολείου και τη νέα σχολική χρονιά να δοθεί για τις ανάγκες των μαθητών ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο.

"...Είμαστε στο 2018 και αυτό που αντικρίζουμε σήμερα παραπέμπει σε προηγούμενους αιώνες! Είναι μια κατάσταση που είναι ντροπιαστική!", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα δομικό, για το οποίο έχουν γίνει προσπάθειες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, και συμπλήρωσε "ειλικρινά σας το λέω. Εγώ θα ξανάρθω εδώ μόνο όταν έχουν γίνει οι εργασίες και είναι το σχολείο σε αξιοπρεπή κατάσταση. Εγώ ντρέπομαι να ξαναεμφανιστώ στο χωριό!".

 

Το Πεταλίδι τουριστικός προορισμός

 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης απαρίθμησε μια σειρά έργων, που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα, στα οποία όπως είπε έχει συμβάλει η ταχεία ανταπόκριση των υπηρεσιών των οποίνω ηγείται ο αναπληρωτής υπουργός, όπως:

-1.700.000 ευρώ για την αντιδιαβρωτική προστασία

-500.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά

-Τελειώνει η μελέτη για την αποχέτευση του Πεταλιδίου

-2.709.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και αξιοποίηση του Παμίσου, όπου όπως επισημάνθηκε αναδείχτηκε ανάδοχος

-1.000.000 ευρώ για δημοτική οδοποιία

-Προχωρούν οι μελέτες για 2 αντιπλημμυρικά έργα για Πεταλίδι και Αίπεια

Επίσης, ο Γιώργος Τσώνης επεσήμανε το όραμα της δημοτικής αρχής να ξαναγίνει το Πεταλίδι σημαντικός τουριστικός προορισμός, μέσα από την μεγάλη ανάπλαση της παραλίας του που είναι στα σχέδια της Δημοτικής

NETWORK