Ελλάδα

Έρχεται η "Κάρτα Δημότη" στον Χολαργό-Παπάγο

Έρχεται η "Κάρτα Δημότη" στον Χολαργό-Παπάγο
Με την προσωποποιημένη κάρτα για τους δημότες ο δήμος Χολαργού-Παπάγου επιχειρεί να βάλει τις συναλλαγές μεταξύ δήμου και δημότη σε μια άλλη εποχή. Πρόκειται για μια κάρτα, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιούν μια σειρά από ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δήμο.

Με την προσωποποιημένη κάρτα για τους δημότες ο δήμος Χολαργού-Παπάγου επιχειρεί να βάλει τις συναλλαγές μεταξύ δήμου και δημότη σε μια άλλη εποχή. Πρόκειται για μια κάρτα, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιούν μια σειρά από ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δήμο, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια.

Η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα έχει τη μορφή των νέων ταυτοτήτων. Χρησιμοποιώντας την οι πολίτες μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την έκδοση εγγράφων και πιστοποιητικών. Σε πρώτη φάση εκδίδεται μια σειρά βασικών πιστοποιητικών και στη συνέχεια θα ενταχθούν περισσότερα.

Παράλληλα, οι κάτοχοί της απολαμβάνουν και συγκεκριμένων προνομίων όπως εκπτώσεις σε προγράμματα του δήμου (επιμορφωτικά, αθλητικά κ.α.), καθώς και προνομιακές τιμές στις παραστάσεις και τα δρώμενα του Φεστιβάλ δήμου Παπάγου - Χολαργού.

Δικαίωμα απόκτησης της κάρτας έχουν όλοι οι δημότες του δήμου Παπάγου - Χολαργού που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αποκτήσουν σε λίγα μόλις λεπτά με μία επίσκεψη στο δημαρχείο συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.

Η κάρτα εκδίδεται δωρεάν και ο δημότης χρειάζεται να προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και να συμπληρώσει τα στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, ΑΦΜ) στο έντυπο της αίτησης.

«Η Κάρτα Δημότη είναι ένας θεσμός του δήμου Παπάγου - Χολαργού, που αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δήμου μας. Με την κάρτα αυτή δίνουμε στους δημότες μας τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν μια σειρά από διαδικασίες με τρόπο εύκολο, γρήγορο και απολύτως ασφαλή, καθώς επίσης και να έχουν προνομιακές τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας σειράς συμβεβλημένων επιχειρήσεων», τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και προσθέτει: «Τα οφέλη για τους πολίτες είναι σημαντικά, είναι πολλά και θα αυξάνονται στην πορεία, καθώς στόχος μας είναι με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερες συναλλαγές μας να γίνονται ηλεκτρονικά. Με την Κάρτα Δημότη κάνουμε ένα ακόμα βήμα για να κάνουμε το δήμο μας πρότυπο για όλη την Αττική».