Διεθνή

Μπάιντεν: «Συζητάμε» πιθανό χτύπημα του Ισραήλ σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν (βίντεο)

Μπάιντεν: «Συζητάμε» πιθανό χτύπημα του Ισραήλ σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν (βίντεο) Φωτογραφία: EPA/CHRIS KLEPONIS / POOL
«Τίποτα δε πρόκειται να συμβεί σήμερα» είπε έξω από τον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ότι «συζητάμε» την πιθανή ισραηλινή επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, «αλλά τελοσπάντων» πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί σε περεταίρω διευκρινίσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενα Ιρανικά αντίποινα μετά την επίθεση της Τετάρτης. Ο Μπάιντεν στη συνέχεια έσπευσε να διορθώσει έναν δημοσιογράφο, λέγοντας του ότι «δεν επιτρέπουμε στο Ισραήλ (αντίποινα στο Ιράν), το συμβουλεύουμε».

{https://twitter.com/SkyNews/status/1841840129352032628}

«Πρώτα απ’ όλα δεν επιτρέπουμε στο Ισραήλ, αλλά συμβουλεύουμε το Ισραήλ. Και τίποτα δε πρόκειται να συμβεί σήμερα» είπε. Οι δηλώσεις Μπάιντεν προκάλεσαν νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου.

{https://twitter.com/faisalislam/status/1841857651832946693}

Τα τελευταία αυτά σχόλια του Τζο Μπάιντεν ωστόσο τα έκανε μια μέρα αφότου δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει ισραηλινή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Την ίδια ώρα Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επείγουσες συνομιλίες με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με την απάντηση της χώρας τους μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν την Τρίτη.

NETWORK