Ελλάδα

Προθεσμία σε 173 δήμους έως 15 Μαΐου για δασικούς χάρτες

Προθεσμία σε 173 δήμους έως 15 Μαΐου για δασικούς χάρτες
Η ανάρτηση δασικών χαρτών έχει φτάσει σε ποσοστό 55% επί του συνόλου της χώρας, ενώ 32% είναι κυρωμένοι

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος έδωσε προθεσμία έως τις 15 Μαΐου σε 173 δήμους να αποστείλουν τα στοιχεία για τις οικιστικές πυκνώσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»:

«Είναι ένα από τα καλά νέα και πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους ανθρώπους στις δασικές υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας που πέτυχαν να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες. Αυτό σημαίνει ότι η κεντρική Μακεδονία 1,5 χρόνο πριν από την υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει το κτηματολόγιο. Πρέπει να ξέρουμε ότι χωρίς παρεμβάσεις προσωπικές, χωρίς καθυστερήσεις για πράξεις χαρακτηρισμού με ένα πάτημα του ποντικιού στον υπολογιστή, όπως λέμε, θα ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε κάθε περιοχή του αγροτικού χώρου της Κεντρικής Μακεδονίας, μια κτηνοτροφική μονάδα, ένα ξενοδοχείο, όλα πλέον θα είναι ξεκάθαρα, χωρίς καθυστερήσεις και διχογνωμίες, οι οποίες δεν βοηθούν την κοινωνική συνοχή».

Αναφορικά με τους 173 δήμους που δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία για τις οικιστικές πυκνώσεις, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε:

«Εμείς έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για τους δήμους που καθυστερούν, έως τις 15 Μαΐου, να στείλουν όλα τα στοιχεία για τις οικιστικές πυκνώσεις, γιατί σε περίπτωση που δεν το κάνουν, θα αμφισβητούν δικαιώματα των πολιτών που έχουν κατοικίες σε εκτός σχεδίου περιοχές. Πρέπει να γίνει αυτό πολύ σύντομα. Πέρυσι είχαμε μια προσπάθεια 120 δήμων και πέτυχαν να ολοκληρώσουν αυτή την προσπάθεια. Τώρα είναι 173 που υπολείπονται» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος γνωστοποίησε πως έως στιγμής η ανάρτηση χαρτών έχει φτάσει σε ποσοστό 55% επί του συνόλου της χώρας, ενώ 32% είναι κυρωμένοι.