Ελλάδα

Εξαιρούνται τα φορτηγά των ΟΤΑ από την απαγόρευση στους παράδρομους

Εξαιρούνται τα φορτηγά των ΟΤΑ από την απαγόρευση στους παράδρομους
Εξαιρούνται υπο προϋποθέσεις τα οχήματα των ΟΤΑ άνω των 3,5 τόνων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος που εκδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών με αφορμή ερωτήματα που αφορούν στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου το οποίο ρυθμίζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο και εναλλακτικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα διευκρινίζει ότι τα εν λόγω οχήματα (απορριμματοφόρα, βυτιοφόρα, μηχανήματα έργων κλπ) των ΟΤΑ κάθε βαθμού αλλά και των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας εφόσον κινούνται στο πλαίσιο της αποστολής τους και φέρουν τα αντίστοιχα έγγραφα (δελτίο κίνησης οχήματος, διαταγή πορείας κ.λ.π) εξαιρούνται της παραπάνω απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι παραπάνω περιπτώσεις υπάγονται στην περίπτωση ε' της παρ. 2 της ως άνω απόφασης καθορισμού των εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο εν λόγω δίκτυο και συνεπώς δεν απαιτείται η έκδοση άδειας από την αρμόδια υπηρεσία .