Ελλάδα

Και κινεζική παραγωγή μετά την «μικρή Τυμπανίστρια» στο Σούνιο

Και κινεζική παραγωγή μετά την «μικρή Τυμπανίστρια» στο Σούνιο
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις 13:00, οι κινηματογραφικές λήψεις της σειράς του BBC «Μικρή Τυμπανίστρια», στο Σούνιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και μετά τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Στις 7:00 ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και στη συνέχεια το συνεργείο, με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ και τους τους ηθοποιούς, ξεκίνησε τις κινηματογραφικές λήψεις. Η σειρά θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο μνημείο ήταν εφικτή σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ σύμφωνα με τα ωράρια λειτουργίας ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για τους επισκέπες έως τη δύση του ήλιου.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου που θα εξομαλύνει και θα απλοποιεί τις κινηματογραφικές διαδικασίες για την παραγωγή υλικού μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ένας φιλικός για παραγωγές προορισμός τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά την κινηματογράφηση στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για την ανάδειξη και την προστασία τους, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Πάντως στον ίδιο χώρο προγραμματίζεται άμεσα να γυριστεί και μια μεγάλη κινεζική παραγωγή.