Ελλάδα

Κολλητή 22χρονης:«Μας έλεγε από παλιά ότι ήταν έγκυος, άλλα πιστεύαμε το κάνει από εγωκεντρισμό»

Κολλητή 22χρονης:«Μας έλεγε από παλιά ότι ήταν έγκυος, άλλα πιστεύαμε το κάνει από εγωκεντρισμό»
Όλο και περισσότερες πληροφορίες για το θέμα της 22χρονης γυναίκας που έριξε το νεογέννητο παιδί της από το παράθυρο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά στην κάμερα μιλάει η κολητή της νεαρής μητέρας.

Μία κοπέλα που κάνει παρέα με την 22χρονη, είπε στο Epsilon πως η νεαρή είχε αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της αλλά δεν την πίστευε κανείς:

«Καταρχάς όλο αυτό το διάστημα ήταν με εμάς μια χαρά άνετη, σαν να μην είχε τίποτα. Και μου στέλνει εμένα δυο μέρες πριν πριν δω εγώ στις ειδήσεις για το τι έχει γίνει μου στέλνει μήνυμα και μου λέει ότι έχει γεννήσει. Έτσι, στο άκυρο δηλαδή. Μας έλεγε πριν βέβαια από παλιά, μας έλεγε ότι είναι έγκυος και τέτοια, αλλά όλοι πιστεύαμε ότι το κάνει για εγωκεντρισμό και τέτοια. Δεν μας είχε πει ποτέ ότι είναι έγκυος. Έτσι στα ξαφνικά να σου πει κάποιος ότι έχει γεννήσει είναι κάπως.

Γιατί ποτέ δεν την είδαμε δει έγκυο, δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Κι όταν ένας άνθρωπος το λέει συνέχεια αυτό εμείς είχαμε υποψιαστεί ότι το κάνει καθαρά από εγωκεντρισμό. Εγώ την αγαπούσα. Τον τελευταίο καιρό είχε χαθεί. Την έπαιρνα τηλέφωνο να βγούμε Καμιά φορά μου έλεγε να πάω στο σπίτι της. Δεν έβγαινε έξω δηλαδή. Και μου έστειλε μήνυμα έμενα προσωπικά μια δυο μέρες πριν γίνει αυτό και μου λέει έχω γεννήσει. Πήγα στο γιατρό και το άφησα εκεί το μωρό.

Σε αυτή την ηλικία όμως όταν η φίλη σου, σου λέει στα καλά καθούμενα ότι γέννησε και εγώ εντάξει δεν… δηλαδή δεν ρώτησα ακριβώς που το άφησες το μωρό και τέτοια. Μου είπε ότι το έχει αφήσει στον γιατρό. Και μετά την έπαιρνα τηλέφωνο γιατί ήθελα να δω αν όντως έχει γίνει αυτό. Δεν μου το σήκωνε. Μετά από αυτή την ημέρα δεν μου σήκωνε κανένα τηλέφωνο. Το περίεργο είναι ότι ήταν τελείως άνετη, δηλαδή μετά που μου είπε ότι γέννησε, μου έστειλε μια φωτογραφία της και μου κάνει «δεν μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει». Δηλαδή ξέρεις πόσο ειρωνικό και της απάντησα και εγώ μετά με ειρωνεία. Γιατί ουσιαστικά δεν ήξερα αν είναι αλήθεια αυτά που μου έλεγε ή όχι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη φέρεται να ομολόγησε πως γέννησε μόνη της το μωρό και ότι αμέσως μετά, το πέταξε στον ακάλυπτο, φοβούμενη μήπως γυρίσει από τη δουλειά η μητέρα της και αντιληφθεί τι συνέβη, καθώς δεν είχε πει σε κανέναν για την εγκυμοσύνη της, που μπορούσε να κρύψει, λόγω των περιττών κιλών που είχε. Το βρέφος φαίνεται να έπεσε σε ένα δίκτυ-τέντα που υπήρχε στον ακάλυπτο και να πέθανε 12 ώρες μετά, από ασιτία και έλλειψη φροντίδας.

Η νεαρή κοπέλα διαμένει σε διαμέρισμα άλλης πολυκατοικίας που έχει πρόσβαση στον ακάλυπτο χώρο που βρέθηκε το μωράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φοιτήτρια η οποία είχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και την οποία προσπάθησε να κρατήσει κρυφή. «Σύμμαχος» της σε αυτό τα περιττά κιλά της και η κάλυψη που της πρόσφερε η μητέρα της. Από την 22χρονη έχει ληφθεί δείγμα DNA, προκειμένου να συγκριθεί με αυτό του νεκρού βρέφους.

Από τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή προκύπτει ότι το νεογέννητο μωράκι αντιμετώπισε ασιτία και έλλειψη φροντίδας τις πρώτες στιγμές της ζωής του, ενώ το κρύο και οι κακουχίες, φαίνεται να είναι οι πιθανές αιτίες θανάτου του βρέφους.

Πηγή: epsilontv