Ελλάδα

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου
Η είδηση της σύλληψης του Τούρκου πολίτη στις Καστανιές του Έβρου, κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

O δήμαρχος της Ανδριανούπολης Recep Gürkan δήλωσε ότι πρόκειται εργάτη του Δήμου Αδριανούπολης, ονόματι Μουσά Αλερίκ (Musa Alerik) ο οποίος συνελήφθη γιατί πέρασε κατά λάθος τα σύνορα, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. Ο δήμαρχος δήλωσε, επίσης, ότι θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να απελευθερωθεί ο εργάτης που κρατείται.

Ο συλληφθείς πάντως φέρεται να δήλωσε ότι φέρει την ιδιότητα του αγρότη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συλληφθείς οδηγούσε έναν εκσκαφέα και παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.

Το σχετικό tweet της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Χαμπέρ

{https://twitter.com/TurkHaberAjansi/status/991703539079663617}

Η φωτογραφία από το προφίλ του στο Facebook

musa322

Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.