Διεθνή

Συνελήφθη ξανά ο διάσημος ράπερ Sean «Diddy» Combs

Συνελήφθη ξανά ο διάσημος ράπερ Sean «Diddy» Combs Φωτογραφία: EPA/ DAN ANDERSON
Ο ράπερ αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για μία ακόμα φορά ο διάσημος ράπερ, Sean «Diddy» Combs, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Η σύλληψή του έγινε τη Δευτέρα μετά από καταγγελία, ωστόσο οι κατηγορίες εναντίον του δεν αποκαλύφθηκαν αρχικά.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως η καταγγελία αναφέρει πως έχει εμπλακεί σε λεκτική, συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση - και ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως ισχυρός ράπερ για να ελέγξει τα θύματά του. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Combs χειραγωγούσε γυναίκες για να πραγματοποιήσουν σεξουαλικές πράξεις με άνδρες σεξεργάτες. Επισημαίνει ακόμα ότι «εξασφάλισε τη συμμετοχή των γυναικών, μεταξύ άλλων, δίνοντάς τους ναρκωτικά, βοηθώντας τες οικονομικά και απειλώντας τες χρησιμοποιώντας εκφοβισμό και βία». Μόλις 6 μήνες πριν ο ράπερ είχε συλληφθεί ξανά με κατηγορίες για sex trafficking, αφλυ είχε διεξαχθεί σχετική έρευνα και επιδρομή στα σπίτια του στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι.

Τον τελευταίο χρόνο ο ράπερ έχει μηνυθεί από διάφορα άτομα, που τον κατηγορούν ότι τους υπέβαλε σε φυσική ή σεξουαλική κακοποίηση. Ο ίδιος έχει αρνηθεί αρκετές από αυτές τις κατηγορίες και όπως είπε ο δικηγόρος του, Marc Agnifilo, και στη σημερινή περίπτωση ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος.

Επέμεινε ακόμα ότι θα παλέψει σκληρά για να προσπαθήσει να αποφυλακίσει τον πελάτη του, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση. Διευκρίνισε πως ούτε αυτός έχει λεπτομέρειες για τις καταγγελίες εναντίον του ράπερ ωστόσο ο Combs φαίνεται να ήξερε ότι πλησίαζε η σύλληψή του γι’ αυτό και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από δύο εβδομάδες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η πρώην σύντροφός του η τραγουδίστρια του R&B, Cassie, κατά κόσμον Casandra Ventura, υπέβαλε μήνυση εναντίον του για ξυλοδαρμό και βιασμό επί χρόνια. Κατηγόρησε τον Combs ότι εξανάγκαζε αυτή και άλλους να κάνουν σεξ χωρίς να το θέλουν ενώ τους έδινε ναρκωτικά.

Η υπόθεση διευθετήθηκε μέσα σε μία μέρα αλλά μετά από μήνες το CNN έφερε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ράπερ να την ξυλοκοπά σε διάδρομο ξενοδοχείου.
Στη συνέχεια ο Combs ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως «αηδίασα όταν το είδα». Ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν ανάλογες κατηγορίες εναντίον που.

Κι άλλες καταγγελίες εναντίον του ράπερ

Αυτή δεν είναι η μόνη μήνυση κατά του Combs. Πριν από δύο δεκαετίες μία 17 τον είχε κατηγορήσει ότι την είχε βιάσει. Ένας μουσικός παραγωγός επίσης τον κατηγόρησε ότι τον εξανάγκασε να κάνει σεξ με σεξεργάτριες ενώ μία ακόμα γυναίκα, η April Lampros, είπε ότι ο Combs την υπέβαλε σε «τρομακτικές σεξουαλικές σχέσεις» από όταν ήταν ακόμα στο κολέγιο.

Το 2001 είχε αθωωθεί για τις κατηγορίες που σχετίζονταν με πυροβολισμούς σε κλαμπ του Μανχάταν δύο χρόνια νωρίτερα με τρεις τραυματίες.