Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι ληστείες εντός του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι ληστείες εντός του ΑΠΘ
Ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν γύρω στις 11:30, όταν πέντε άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο, απέσπασαν με τη χρήση σωματικής βίας κινητό τηλέφωνο από τον κάτοχό του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν "κόσκινο" την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ληστεία εντός του ΑΠΘ. Φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει στο παρελθόν την ύπαρξη μίας ασύδοτης κατάστασης εντός του Πανεπιστημιακού χώρου.

Σε επιστολή που είχαν στείλει παλαιότερα, φοιτητές έκαναν λόγο για καθημερινά συμβάντα κλοπών, ναρκωτικών, ακόμη και πορνείας.

«Από τα πιο απλά περιστατικά - όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής - έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή που είχε δημοσιευτεί στην "Καθημερινή".

πηγή: Thestival.gr, Καθημερινή

NETWORK