Ελλάδα

Aπολογείται σήμερα ο 26χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο

Aπολογείται σήμερα ο 26χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο
Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα στις 11 τι πρωί ο 26χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα του στην Ζάκυνθο.

Ο ίδιος, μεταφέρθηκε χθες στα δικαστήρια Ζακύνθου, ενώ μέσω του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα.

Το χέρι του δράστη «όπλισε» η κακοποίηση που είχε υποστεί ο ίδιος, αλλά και τα δύο ανήλικα αδέλφια του, από το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 70χρονος συνταξιούχος ταχυδρομικός είχε βρεθεί νεκρός από πυροβολισμούς, την περασμένη Κυριακή, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου- Βολιμων. Το θύμα είχε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν. Όπως δήλωσαν ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

Ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα και πλέον είχε αποφασίσει να έρθει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί.

Σύμφωνα με το imerazante.gr έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ελατιακού, φέτος στη Β’ Κατηγορία και πως βασικό κίνητρο αποτέλεσε η κακοποίηση που είχαν υποστεί τα δυο ανήλικα παιδιά από τον τρίτο γάμο του 70χρονου από τον πατέρα τους.

Εκείνο που και για τους κατοίκους αποτελεί κοινό μυστικό είναι πως το χέρι του όπλισε η αγανάκτηση και η κάθε μορφής κακοποίηση που δεχόταν από το θύμα.

Ο ίδιος όταν βγήκε από το δικαστήριο σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και το χειροκρότημα του.

Οι δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής του δράστη

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δηλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικατήριο