Ελλάδα

Καμίνης: "Στηρίζουμε τον κ. Κριμιζή στην προσπάθεια να γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος του 2020"

Καμίνης: "Στηρίζουμε τον κ. Κριμιζή στην προσπάθεια να γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος του 2020"
Γ.Καμίνης: "Στηρίζουμε τον κ. Κριμιζή στην προσπάθεια να γίνει στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος του 2020"

Τον διακεκριμένο αστροφυσικό Δρ. Σταμάτη Κριμιζή υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε την πανεπιστημιακή πορεία και την αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο πρόσωπο του κ. Κριμιζή, ο οποίος ηγείται της διεθνούς προσπάθειας ώστε το 2020 να διοργανωθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος, που θα φέρει στην πόλη περισσότερους από 3.000 κορυφαίους επιστήμονες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε στον κ. Κριμιζή την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια διεκδίκησης της κορυφαίας διοργάνωσης CASPAR 2020, καθώς θα συμμετάσχει και ο ίδιος με δικό του μήνυμα στη διεθνή καμπάνια.

"Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο κ. Κριμιζής, σήμερα τις έχει ανάγκη η Ελλάδα περισσότερο από ποτέ, δυστυχώς όμως δεν βλέπω ότι έχουμε διδαχθεί από τα παθήματά μας" δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι "ο Δρ. Κριμιζής αντιπροσωπεύει την καθολική αναγνώριση, την αριστεία και είναι αυτόφωτος, έννοιες και ιδιότητες που η Ελλάδα, αντί να επιβραβεύει, εξακολουθεί ακόμη να φοβάται και να αντιμάχεται".

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι έχει έναν ακόμη λόγο να νιώθει συγκινημένος από τη συνάντηση του με τον κ. Κριμιζή: "Κατάγεται κι εκείνος από τη Χίο και κάνει το νησί συνεχώς υπερήφανο".

Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (International Astronautical Union) έχει τιμήσει τον Δρ. Σταμάτη Κριμιζή με την ανώτατη διάκριση να δώσει το όνομά του στον Αστεροειδή 1979 UH,μετονομάζοντας τον σε 8323 KRIMIZIS.