Ελλάδα

Συνεχίζεται η αγωνία για τον επιβάτη που έπεσε από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» και αγνοείται

Συνεχίζεται η αγωνία για τον επιβάτη που έπεσε από το πλοίο «Νήσος Ρόδος» και αγνοείται
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ'' Ν.Π. 11520, για περιστατικό αγνοούμενου 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε επιβιβαστεί στη Χίο με προορισμό τον Πειραιά.

Από τα μέλη του πληρώματος του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους χώρους του πλοίου για τυχόν εντοπισμό του, με αρνητικά αποτελέσματα.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υπό το συντονισμό του, ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου και Χίου, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά οκτώ (08) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο και αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στις έρευνες έλαβαν μέρος και επτά (07) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για έλεγχο της ακτογραμμής, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.