Ελλάδα

Μπλακ άουτ στην Αθήνα - Έμεινε χωρίς ρεύμα η μισή Αττική, δεκάδες εγκλωβισμένοι, αποκαταστάθηκε η βλάβη

Μπλακ άουτ στην Αθήνα - Έμεινε χωρίς ρεύμα η μισή Αττική, δεκάδες εγκλωβισμένοι, αποκαταστάθηκε η βλάβη
Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε το μεσημέρι και διαρκεί ήδη δύο ώρες σε περιοχές της Αττικής και σύμφωνα με πληροφορίες αιτία είναι έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη. Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής αφού αποκαταστάθηκε η βλάβη στον σταθμό της Παλλήνης

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιπού περιοχές της Αττικής να μείνουν χωρις ρεύμα.

Εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διακοπές ρεύματος είναι γενικευμένες με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της Αττικής να επικρατεί αλαλούμ με φανάρια να είναι εκτός λειτουργίας και 70 άτομα έχουν καλέσει την Πυροσβεστική για να απεγκλωβιστούν.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1032229415344898048}

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήδη είναι καθ' οδόν συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης. Όπως ανακοίνωσε σε μια ώρα το αργότερο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική. 

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται.

Μαρτυρίες, αναφέρουν ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται σε κέντρο Αθήνας, στην Καισαριανή, στο Γέρακα, στου Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, στη Δάφνη, σε Πόρτο Ράφτη, στην Ηλιούπολη, στον Καρέα, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Παπάγου, Νέο Φάληρο, Μελίσσια, Βύρωνα, Παλλήνη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο αλλά και άλλες περιοχές.

Ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Προβλήματα και στο μετρό

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Η διακοπή κυκλοφορίας σημειώθηκε λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.