Ελλάδα

Χανιά: Κοινή πρόταση των επτά δήμων για την ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού

Χανιά: Κοινή πρόταση των επτά δήμων για την ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού
Η αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων είναι το αντικείμενο της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Χανίων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 276.806,72 ευρώ.

Στόχος της πρότασης είναι η ανάδειξη των σημαντικότερων στοιχείων πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος των επτά δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, μέσα από την υλοποίηση ενός συνόλου καινοτόμων συνδυαστικών δράσεων καταγραφής, αποτύπωσης, προβολής και ανάπτυξης εφαρμογών Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Παράλληλα, προωθείται η από κοινού ανάδειξη ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων της κάθε περιοχής, αλλά και η προώθηση δράσεων, που στοχεύουν στην ενσωμάτωση της ευρύτερης στρατηγικής ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στην προσπάθεια συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων με διακριτό, υποστηρικτικό ρόλο, που αφορά την επιμέλεια και έγκριση του περιεχομένου των κειμένων για τους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, τα οποία ανήκουν στη διοικητική-γεωγραφική δικαιοδοσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και περιλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο της πρότασης.

Η κατάθεση της πρότασης αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας μεταξύ των δήμων και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης Πληροφορικής, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, «ευχόμαστε η συλλογική αυτή προσπάθεια να είναι η αφετηρία νέων συνεργασιών διαμόρφωσης κοινών στόχων ανάπτυξης, υλοποίησης έργων και αξιοποίησης χρηματοδοτήσεων προς όφελος των Χανίων».