Ελλάδα

Δύο συλλήψεις για μπαράζ διαρρήξεων στη βορειοανατολική Αττική

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σπιτιών στη βορειοανατολική Αττική εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Σύλληψη δύο αλλοδαπών στα Γλυκά Νερά. Έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας συνεργός τους.

Οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και μία περίπτωση ληστείας.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι δράστες απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού και αφού έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, διέφευγαν με τα οχήματα των ιδιοκτητών, τα κλειδιά των οποίων φρόντιζαν να αποσπούν. Σε ορισμένες των περιπτώσεων μάλιστα κι εκεί που γίνονταν αντιληπτοί, ασκούσαν βία κατά των ιδιοκτητών προκειμένου να διαφύγουν.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τόσο τα κλεμμένα αυτοκίνητα, όσο και ενοικιασμένα στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, υψηλής πιστότητας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όμοια οχήματα, νομίμως κινούμενα.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, tablet και κινητά), ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, περίστροφο και φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.