Ελλάδα

Την ευαίσθητη πλευρά του για το θέμα των ανθρώπων με αναπηρία δείχνει ο Παύλος Γερουλάνος

Την ευαίσθητη πλευρά του για το θέμα των ανθρώπων με αναπηρία δείχνει ο Παύλος Γερουλάνος
«Η βελτίωση της καθημερινότητας για ανθρώπους με αναπηρία ξεκινά από όσα θεωρούμε αυτονόητα» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος σε ανάρτησή του στο Facebook.

«"Με τον σκύλο-οδηγό χρειάζομαι τον μισό χρόνο απ’ όσο χρειάζομαι με το λευκό μπαστούνι μου για μία διαδρομή στην πόλη» μας είπε ο Γιώργος, χειριστής σκύλου οδηγού, άτομο με οπτική αναπηρία, στο ΚΕΑΤ- Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών . «Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζα όταν κυκλοφορούσα με λευκό μπαστούνι; Τα ψηλά εμπόδια, όπως οι πινακίδες, οι τέντες, τα κλαδιά δέντρων, ο,τιδήποτε προεξέχει στον δρόμο αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω με το μπαστούνι. Με τη βοήθεια του σκύλου οδηγού οι διαδρομές μου γίνονται με ασφάλεια διότι ο σκύλος-οδηγός εκπαιδεύεται να αποφεύγει τα παραπάνω εμπόδια. Μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω σήμερα; Η δυσπιστία που συναντώ προσπαθώντας να νοικιάσω σπίτι, καθώς οι ιδιοκτήτες φοβούνται ότι μπορεί να βάλω φωτιά στο διαμέρισμα ζώντας μόνος".

Η βελτίωση της καθημερινότητας για ανθρώπους με αναπηρία ξεκινά από όσα θεωρούμε αυτονόητα. Τη στέγαση, την πρόσβαση στη γνώση, το περπάτημα στην πόλη. Ένας οδηγός όδευσης τυφλών που σταματά απότομα, ζαρντινιέρες ή κάγκελα σε λάθος σημείο, κάνουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία αφόρητα δύσκολη. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε την πόλη προσβάσιμη και για αυτούς. Και προσβάσιμη πόλη σημαίνει, καταρχάς, πόλη χωρίς εμπόδια»

Η ανάρτηση του κ. Γερουλάνου:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr