Ελλάδα

Ο Ρουβίκωνας προκαλεί σύγχυση στην ΕΛΑΣ - Φόβοι για κατάληψη αστυνομικών τμημάτων (έγγραφο)

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Σύγχυση και νεύρα προκαλεί ο Ρουβίκωνας στην ΕΛΑΣ, η οποία ζητά ενίσχυση των μέτρων προστασίας.

Η ηγεσία της Αστυνομίας με επίσημο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» ζητά αύξηση των μέτρων προστασίας καθώς φοβάται μία ένοπλη επίθεση αλλά και κατάληψη αστυνομικών τμημάτων.

Με αφορμή τις πρόσατες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, η Αστυνομία αναφέρει πως «τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη-αποτροπή δράσεων αφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης, καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος τους».

Οι τόσο συχνές επιθέσεις του Ρουβίκωνα κάνει ακόμα και τα κυβερνητικά στελέχη να παραδεχθούν ότι ο αιφνιδιασμός από τους αναρχικούς λόγω της πληθώρας των στόχων που μπορεί να χτυπήσουν δεν μπορεί να αποφευχθεί. Την ίδια στιγμή μέλη του Ρουβίκωνα με αναρτήσεις τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν αναφορά και σε «αχαρτογράφητα» από την Αστυνομία.

Παράλληλα, με το εν λόγω έγγραφο, η Αστυνομία ζητά από τα στελέχη της να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για μία πιθανή επίθεση του Ρουβίκωνα.

Δείτε το έγγραφο:

eggrafo