Ελλάδα

Επίθεση Σγουρού: «Δεν μπορεί ένας αποτυχημένος Δήμαρχος να γίνει πετυχημένος Περιφερειάρχης»

Επίθεση Σγουρού: «Δεν μπορεί ένας αποτυχημένος Δήμαρχος να γίνει πετυχημένος Περιφερειάρχης»
Το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του παρέχει εχέγγυα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας σε αντίθεση με αυτές των ανθυποψηφιών του που έχουν κομματικά και ευκαιριακά χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Γιάννης Σγουρός σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βορεινή».

Ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι επιλέγοντας την Παράταξή του οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά, ενώ αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του τόνισε ότι η Ρ. Δούρου απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Γ. Πατούλης δεν έλυσε επί 12ετία πολύ βασικά προβλήματα στον Δήμο του και επομένως δεν μπορεί ένας αποτυχημένος Δήμαρχος να γίνει πετυχημένος Περιφερειάρχης.

Ειδικότερα ο Γ. Σγουρός είπε για :

Τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του

Τα δείγματα γραφής μας είναι γνωστά. Το έργο μας είναι καταξιωμένο, το έχουν αναγνωρίσει όλοι δημόσια, φίλοι και αντίπαλοι. Στηρίζοντας επομένως την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» υπάρχει το εχέγγυο της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας. Οι πολίτες είναι σίγουροι ότι δεν θα βαδίσουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Την κριτική απέναντι στη Ρ. Δούρου

Παρέλαβε μια Περιφέρεια που έτρεχε με χίλια και απέτυχε σε ό,τι κι αν διαχειρίστηκε. Απέτυχε στη διαχείριση όλων των κρίσεων από τις οποίες ήταν μονίμως εξαφανισμένη. Απέτυχε στη διαχείριση των απορριμμάτων όπου σήμερα ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί. Απέτυχε ακόμη και στα οικονομικά, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να οδηγείται στην χρεοκοπία.

Την κριτική απέναντι στον Γ. Πατούλη

Είναι ένας Δήμαρχος που δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερο έργο στον Δήμο του, σε αντίθεση με άλλα άξια αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι ποιο ήταν το κριτήριο της επιλογής του. Το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό υπερπροβάλλεται λόγω των πολλαπλών θεσμικών του ιδιοτήτων – γεγονός που δεοντολογικά ελέγχεται – δεν τον καθιστά επιτυχημένο. Άλλο η ουσία, άλλο η βιτρίνα. Δεν μπορεί ένας αποτυχημένος Δήμαρχος να γίνει πετυχημένος Περιφερειάρχης.

Τη σχέση της Παράταξής του με τα κόμματα

Έχουμε σχηματίσει μία πολύ δυνατή ομάδα υποψηφίων και συνεργατών που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όμως κανείς δεν λογοδοτεί σε κανένα κόμμα. Είναι κάτι που το έχω ξεκόψει εξ αρχής σε όσους δήλωσαν ενδιαφέρον συμπόρευσης σε αυτόν τον αγώνα : Τα κόμματα θα μείνουν έξω από την πόρτα της Παράταξής μας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr