Ελλάδα

Οργή Βαρώτσου: Δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα να πάμε τον Δρομέα στα Σκόπια

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Έχω ακόμα σώας τας φρένας και δεν ξύπνησα ένας πρωί και είπα δεν πάμε τον Δρομέα στα Σκόπια» τόνισε ο γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN.

Επιμένει στην αποκάλυψη που έκανε ο γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος, πως ο διάσημος Δρομέας, προτάθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, να μεταφερθεί στ Σκόπια και να ανταλλαγεί με σκοπιανό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης αλλά και σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ο γνωστός γλύπτης, είπε πως «έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου μου και καθησυχάζω τους Έλληνες, πως δεν πρόκειται να πάει στα Σκόπια».

«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να καθησυχάσω τον κόσμο ότι ο δρομέας δεν θα πάει πουθενά. Θα μείνει εκεί. Έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου ακόμα. Με κάλεσε στο υπουργείο για να μου μεταφέρει την ιδέα που έχει πέσει από την ίδια και άλλους ανθρώπους. Να μεταφέρουμε τον δρομέα στα Σκόπια και να φέρουμε ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ο γνωστός γλύπτης έδωσε απαντήσεις για το θέμα που προκλήθηκε χτες, σύμφωνα με το οποίο αφορά την πρόταση ανταλλαγής αγαλμάτων μεταξύ Αθήνας - Σκοπίων.

«Η υπουργός πολιτισμού μου πρότεινε μεταφορά του Δρομέα» τόνισε ο κύριος Βαρώτσος απαντώντας στην υπουργό που κάτι τέτοιο το αρνείται.

Διαβάστε επίσης: «Σκοτωμός» Βαρώτσου - Ζορμπά για την μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια