Διεθνή

Chroming: Η νέα επικίνδυνη τάση στο Tik Tok

Chroming: Η νέα επικίνδυνη τάση στο Tik Tok Φωτογραφία: pexels cottonbro studio
Chroming: Το νέο φονικό trend ανάμεσα στους νέους - Εισπνέουν τοξικές ουσίες από οικιακά προϊόντα

Για ακόμη μια φορά, μια επικίνδυνη τάση έχει κάνει την εμφάνισή της στο Tik Tok.

Το λεγόμενο chroming ή αλλιώς η εισπνοή τοξικών ουσιών από βερνίκια νυχιών, αποσμητικά, συγκολλητικά, διαλυτικά χρωμάτων και άλλα προϊόντα καθαρισμού η οποία καταγράφεται από κάμερα και στη συνέχεια ανεβαίνει στο TikTok.

Στόχος αυτής της πρόκλησης από ότι φαίνεται είναι η συγκέντρωση όλο και περισσότερων likes στο δημοφιλές μέσο και η επέκταση της απήχησης της νέας αυτής μόδας που έχει κατακλύσει τους εφήβους.

Ορισμένοι TikTokers καταλήγουν να έχουν εκατομμύρια προβολές με αυτόν τον τρόπο, αλλά το chroming εγκυμονεί κινδύνους καθώς ήδη έχει στοιχίσει ζωές, συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου αγοριού στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρει το BCC.

Η απομάκρυνση του υποξειδίου του αζώτου – που αναφέρεται επίσης και ως «αέριο γέλιου» και «χίπι κρακ» – είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να «φτάσει κάποιος ψηλά».

Το υποξείδιο του αζώτου πωλείται νόμιμα σε δοχεία μιας χρήσης, διανέμεται σε μπαλόνια και εισπνέεται. Ωστόσο, είναι παράνομη η εισπνοή οξειδίου του αζώτου για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Η εισπνοή τοξικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των αισθήσεων, εγκεφαλική βλάβη, ακόμη και θάνατο.

Μόνιμη εγκεφαλική βλάβη είναι πιθανή σε περιπτώσεις τακτικής εισπνοής ενώ υπάρχει επίσης ο κίνδυνος εθισμού στην οσμή ορισμένων τοξικών ατμών.