Ελλάδα

Όλα όσα είπαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηναίων για τα σκουπίδια στο πρώτο τηλεοπτικό debate

Όλα όσα είπαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηναίων για τα σκουπίδια στο πρώτο τηλεοπτικό debate
Το πρώτο τους τηλεοπτικό debate έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Σοφινός και Νασος Ηλιόπουλος στον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα».

Το εν λόγω debate για τον μεγάλο δήμο έγινε την ημέρα έναρξης της προεκλογικής περιόδου, ακριβώς δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Μαΐου. Το πρώτο θέμα για το οποίο μίλησαν ήταν αυτό των σκουπιδιών:

Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πως θεωρεί πως η Αθήνα δεν είναι μια καθαρή πόλη και προτείνει την δημιουργία «πράσινων ομάδων» που θα αποτελούνται από εθελοντές που θα καθαρίζουν την πόλη και άλλες ομάδες που με δική τους πρωτοβουλία θα συνεισφέρουν στην διατήρηση της καθαριότητας. Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για ειδικά συμβούλια πολιτών που θα καταγράφουν τα προβλήματα της πόλης και θα εμπλέκονται ενεργά στην εξεύρεση λύσης για αυτά.

Στον δικό του λόγο ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην έλλειψη κρατικών υποδομών όπως οι κάδοι σκουπιδιών κτλ αφού ο δήμος δεν αξιοποίησε τον προυπολογισμό του όπως θα έπρεπε. Υποστήριξε μάλιστα πως αν η Αθήνα δε μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα απορρίμματα, τότε δε θα μπορέσει ποτέ να είναι καθαρή. Πράσινα σημεία, ανακύκλωση και κομποστοποίηση ήταν οι «μαγικές λέξεις» της στρατηγικής του Νάσου Ηλιόπουλου.

«Η Αθήνα βρωμάει, τελεία και παύλα» σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης προτείνοντας την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την καθαριότητα, χωρίς όπως ξεκαθάρισε αυτό να μεταφράζεται σε ιδιωτικοποιήσεις. «Πιστεύω στο μεικτό σύστημα, δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι η γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια» κατέληξε.

Από τη μεριά του ο κ. Σοφιανός βρίσκει τη λύση των σκουπιδιών στις προσλήψεις ανθρωπίνου δυναμικού, στη σωστή αξιοποίηση του στόλου των απορριματοφόρων και στον επαναπροσδιορισμό τόσο των δρομολογίων αυτών όσο και της διαδικασίας της ανακύκλωσης.

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr.

Διαβάστε ακόμα: Σκληρό πολιτικό debate για τα σκουπίδια: «Η Φυλή σκάει» - «Ας μη γινόμαστε κακούληδες»