Ελλάδα

Μαφία των φυλακών: Οι διάλογοι που «έκαψαν» τους δύο δικηγόρους

Μαφία των φυλακών: Οι διάλογοι που «έκαψαν» τους δύο δικηγόρους
Οι διάλογοι των δύο δικηγόρων με μέλη της μαφίας και ιδιαίτερα με τον αρχηγό της σπείρας είναι αυτοί που οδήγησαν στη σύλληψη τους.

Χθες το βράδυ δύο δικηγόροι Αθηνών, ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την κατηγορία της συμμετοχής στη λεγόμενη μαφία των φυλακών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικηγόροι σχετίζονται με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, που εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς και άλλα εγκλήματα και η οποία εξαρθρώθηκε προσφάτως μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Οι διάλογοι του άνδρα δικηγόρου με τον αρχηγό της μαφίας αλλά και το γεγονός ότι η γυναίκα δικηγόρος υπερασπιζόταν κατά καιρούς τον ίδιο τον αρχηγό αλλά και άλλα μέλη της σπείρας ήταν αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική στη σύλληψη τους. 

Σε ένας από τους διαλόγους που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, ο κρατούμενος ζητούσε από τον δικηγόρο λεφτά για να μεταφερθεί το σώμα του Μπάκο στην Αλβανία.

Έγκλειστος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Δικηγόρος: Θα κοιτάξω.
Έγκλειστος: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην…. ξέρεις εσύ.
Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Τα στοιχεία αυτά τα συμπεριέλαβε στην δικογραφία που είχε σχηματίσει και η οποία μεταβιβάστηκε στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε και τα εντάλματα σύλληψης.