Ελλάδα

Μαφία των φυλακών: Το «βαθύ λαρύγγι» οδήγησε στις συλλήψεις των δύο δικηγόρων - Έρχονται νέα εντάλματα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες μετά από εντάλματα για συμμετοχή στην αποκαλούμενη "μαφία των φυλακών Κορυδαλλού".

Από μία κατάθεση μάρτυρα - κλειδί στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών κρίθηκαν οι συλλήψεις των δύο δικηγόρων, οι οποίοι σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου για να απολογηθούν αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη των δυο δικηγόρων ήρθε μετά την κατάθεση σημαντικών μαρτύρων στον κ. Νικόπουλο. Πρόκειται για σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και για έναν μάρτυρα - κλειδί που φέρεται να γνωρίζει πολλά για τις κινήσεις του ενός κατηγορούμενου. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται και η έκδοση και άλλων ενταλμάτων για τη σύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Κατά πληροφορίες η δικογραφία αναφέρει πως η εγκληματική οργάνωση συστάθηκε το 2014 και έχει διαπράξει σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές κ.ά.

Πάντως, δεν αποδέχονται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όπως δήλωσε και ο συνήγορός του Αλ. Λυκουρέζος.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί στο γραφείο του ανακριτή καταθέτει ως μάρτυρας ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος φέρεται να καταγγέλει ότι επεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Οι εκβιασμοί αυτοί που φέρεται να καταγγέλει ο Αρ. Φλώρος αφορούν στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου στην Πεντέλη το 2014 και της δολοφονίας του ποινικολόγου του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

Μάλιστα, για τους εκβιασμούς αυτούς ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης και για το αδίκημα της εκβίασης.