Ελλάδα

Λήγει η θητεία της ΓΣΕΕ στις 11 Απριλίου - Τα δικαστήρια για πρώτη φορά θα ορίσουν νέα διοίκηση 

Λήγει η θητεία της ΓΣΕΕ στις 11 Απριλίου - Τα δικαστήρια για πρώτη φορά θα ορίσουν νέα διοίκηση 
Με την ματαίωση και της δεύτερης απόπειρας πραγματοποίησης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ εξαιτίας της έντασης και των επεισοδίων που σημειώθηκαν, πλέον τον λόγο έχουν τα δικαστήρια.  
Ειδικότερα το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει  στον διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο, για πρώτη φορά μετά το 1985, καθώς η θητεία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ λήγει στις 11 Απριλίου.
 
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση της καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για “αποκρουστικές, βίαιες ενέργειες που προσομοιάζουν με ακροδεξιές πρακτικές” και εντοπίζει σύμπτωση συμφερόντων μεταξύ της κυβέρνησης και των προσκείμενων στο ΚΚΕ συνδικαλιστών με στόχο την χειραγώγηση ή -όπου αυτό δεν είναι εφικτό- την διάλυση των συνδικάτων.
 
Στον αντίποδα, το ΠΑΜΕ το οποίο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη το Σάββατο 13 του μηνός στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, προαναγγέλλει “μακρύ αγώνα, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ορμή” κατά της “συνδικαλιστικής μαφίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Τόσο η διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ όσο και οι αντιστοίχως διορισμένες διοικήσεις Ομοσπονδιών όπου υπήρξε ένταση και ρήξη μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων, θεωρείται αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσουν να προσέλθουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την εργοδοτική πλευρά για την υπογραφή νέας Εθνικής και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.