Ελλάδα

Συναγερμός από την Τράπεζα της Ελλάδος: Νέα απάτη - Κακόβουλο λογισμικό αποκτά πρόσβαση στους λογαριασμούς - Τι να κάνετε

Συναγερμός από την Τράπεζα της Ελλάδος: Νέα απάτη - Κακόβουλο λογισμικό αποκτά πρόσβαση στους λογαριασμούς - Τι να κάνετε
Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο λαμβάνουν αρκετοί πελάτες σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο μήνυμα που εμφανίζεται και δείχνει ότι έχει αποσταλεί από την Τράπεζα, οι αποδέκτες καλούνται να ανοίξουν ένα αρχείο σε μορφή zip το οποίο υποκλέπτει στοιχεία τιμολογίου και δελτίου αποστολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας:

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώθηκε ότι αριθμός πολιτών φέρεται να έχει λάβει κακόβουλα παραπλανητικά μηνύματα από την Τράπεζα, τα οποία προτρέπουν τους παραλήπτες να ανοίξουν ένα αρχείο τύπου zip προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία τιμολογίου και δελτίου αποστολής.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι τα μηνύματα αυτά δεν έχουν αποσταλεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. 

trapeza
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως ύποπτα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να τα ανοίξετε και να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Σημειώνεται ότι, η ηλεκτρονική διεύθυνση ‘Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ’ η οποία φέρεται ως αποστολέας δεν ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

NETWORK