Ελλάδα

Ένταση και επεισόδια ανάμεσα σε κρατουμένους στις φυλακές Αυλώνα - Πέταξαν πέτρες και καυτό λάδι

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ένταση μεταξύ Αλβανών και αραβόφωνων κρατουμένων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές Αυλώνα. Ειδικότερα, για άγνωστο λόγο δύο ομάδες κρατουμένων άρχισαν να λογομαχούν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μία ομάδα Αλβανών που βρίσκονταν στο ισόγειο και μία ομάδα αραβόφωνων και Αλγερινών από τον δεύτερο όροφο των φυλακών.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι δύο ομάδες μετά την έντονη λογομαχία προχώρησαν και σε βίαιες πράξεις. Συγκεκριμένα, οι αραβόφωνοι κρατούμενοι πέταξαν καυτό λάδι και ζεματιστό νερό προς τους Αλβανούς που απάντησαν πετώντας πέτρες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων και Αλβανών, πετώντας πέτρες, πλακάκια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέβασαν το εσωτερικό κιγκλίδωμα των φυλακών προκειμένου οι δύο ομάδες να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο. Να σημειώσουμε πως για να επιστρέψουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι χρειάστηκε και η συνδρομή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Από το επεισόδιο σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.

Το υπ. Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι, στις φυλακές νέων Αυλώνα, απειλήθηκε ο διευθυντής του Λυκείου

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι, στις φυλακές νέων Αυλώνα, απειλήθηκε ο διευθυντής του Λυκείου από κρατούμενους, και ότι του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό, κατά τη διάρκεια έντασης που επικράτησε στη φυλακή.

Ειδικότερα, σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα, τα οποία ωστόσο δεν έλαβαν γενικεύτηκαν. Οι κρατούμενοι προχώρησαν στη ρίψη αντικειμένων μεταξύ των ομάδων που είχαν δημιουργηθεί.

Ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ τώρα επικρατεί ηρεμία στις φυλακές Αυλώνα.