Ελλάδα

«Βόμβες μεγατόνων» Μαρινάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να δώσω δάνειο στον Καλογρίτσα και να βάλω συριζαίους διευθυντές στον ΔΟΛ

«Βόμβες μεγατόνων» Μαρινάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να δώσω δάνειο στον Καλογρίτσα και να βάλω συριζαίους διευθυντές στον ΔΟΛ
«Βόμβες μεγατόνων» από τον υποψήφιο δημοτικό συμβουλο Πειραιά και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε συνέντευξη του στον Real Fm ανέφερε πως η κυβέρνηση του ζήτησε να δώσει δάνειο στον κ. Καλογρίτσα για να πάρει κανάλι ενώ η δουλειά «χάλασε» όταν του ζήτησαν να τοποθετηθούν διευθυντές της αρεσκείας της κυβέρνησης στον ΔΟΛ.

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη, ούτε θέλησα να κάνω βόλτα στα κανάλια για να τον κατηγορήσω. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης γιατί είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του και ήθελε να είχε μία ασχολία στην καθημερινότητά του. Μάλιστα η οικογένεια κόκκαλη άφησαν χρέη τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ» τόνισε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του Ολυμπιακό και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η μόνη σχέση με την οικογένεια Κόκκαλη ήταν η παράδοση παραλλαβή στον Ολυμπιακο» τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

«Δεν διαπλέχθηκα με κανένα κόμμα, δεν κάνω δουλειές με το Δημόσιο, οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό, με παγκόσμιους κολοσσούς της ναυτιλίας» ανέφερε. Επιπλέον επιτέθηκε στον Σωκράτη Κόκκαλη λέγοντας ότι «σφιχταγκαλιάστηκε» με τον Μελισσανίκη και τον Σαββίδη για να πάρουν την ΕΠΟ και να ανατρέψουν τον Ολυμπιακό. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι εταιρείες Κόκκαλη έχουν λάβει από την κυβέρνηση περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε πως «Το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούσα δίκαιη τη διαδικασία, ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες. Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθεση άποψη. Εγώ θεωρούσα ότι ήταν μια δίκαιη διαδικασία και ήθελα να πάρω μέρος. Είχαμε άριστη σχέση με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, αλλά και με τον κ. Τσίπρα».

Και συνέχιζε λέγοντας «Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ.Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ.Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ.Παππάς».

«Μου ζήτησε τότε ο κ.Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ.Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση» τόνισε ενώ συνέχισε λέγοντας «Όταν αργότερα, σχεδόν έξι μήνες μετά, συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι».

Για τις δικαστικές εκρεμμότητες που έχει ανέφερε ««Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει αντιληφθεί ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα όλες οι κατηγορίες έχουν καταρρεύσει. Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι, τη μαύρη προπαγάνδα και το ψέμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δικαιωθεί και δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας. Δεν μπορώ να συγχωρήσω ανθρώπους που παίζουν καθημερινά ρόλο σε τέτοιες σκευωρίες. Έχουν τελειώσει έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλο αυτό καταρρέει. Δεν με απασχολεί, δεν με αγγίζει. Θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, τη δουλειά μου».

«Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων εναντίων των κυρίων Τσίπρα, Κοντονή. Τζανακόπουλου και καμμένου. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει ως τον Οκτώβριο, ίσως για πρώτη φορά θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό» είπε.

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ΔΟΛ τόνισε πως «'Οταν υπήρχε κίνδυνος για ιστορικές εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ θεώρησα χρέος να αναλάβω. Να συνεχιστεί η ιστορική πορεία τους, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Θα ήταν πλήγμα αν έκλειναν ή αν καταντούσαν δείγματα κίτρινου τύπου, αν μετατρέπονταν σε όργανα προπαπγάνδας. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη μοίρα ήθελαν για τον ΔΟΛ. Δεν τους ένοιαζε αν θα κατέληγε σε αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια».