Ελλάδα

Η Κίνα «κρύβεται» πίσω από την αύξηση στο σουβλάκι - Πόσο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει

Η Κίνα «κρύβεται» πίσω από την αύξηση στο σουβλάκι - Πόσο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εκτιμά πως η αύξηση στην τιμή του κρέατος για το σουβλάκι θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η αύξηση στην τιμή του κρεάτος που οδηγεί και στην αύξηση της τιμής για το τυλιχτό σουβλάκι έως και τα 3 ευρώ, οφείλεται στην Κίνα!

Πιο αναλυτικά, πριν από λίγους μήνες η κινεζική κυβέρνηση, κατόπιν εντολών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποχρεώθηκε να θανατώσει εκατομμύρια χοιρομάνες που είχαν προσβληθεί από λοίμωξη. Ως εκ τούτου αυτό υποχρέωσε την κινεζική αγορά να προχωρήσει σε αθροές εισαγωγές από την Ευρώπη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.

Ο κ. Τσιρώνης μάλιστα επισημαίνει «ένα χρόνο θα έχουμε αύξηση στο σουβλάκι γιατί τόσο θα τους πάρει τους Κινέζους μέχρι να ολοκληρώσουν τις διαδικαδίες λήψης μέτρων για τα χοιροστάσια».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το 70% του κρέατος που τρώμε στο σουβλάκι είναι εισαγόμενο. Όπως στο μοσχάει είναι στο 90%».

Όσον αφορά τις τιμές του αρνιού για το Πάσχα, ο κ. Τσιρώνης εκτίμησε ότι «θα είναι πιο κάτω από πέρσι» προσθέτοντας ότι για την ώρα υπάρχουν μόνο ντόπια αρνιά και η τιμή τους βρίσκεται στα επίπεδα «των επτά ευρώ το κιλό».