Ελλάδα

Με 153 υποψηφίους κατεβαίνει για πέμπτη φορά στις εκλογές ο Γιάννης Σγουρός

photo: eurokinissi photo: eurokinissi
Με 153 υποψηφίους στους 8 τομείς των Περιφερειακών Ενοτήτων, που «συνδυάζουν γνώση, εμπειρία, επιστημοσύνη και ήθος, κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συμμετοχή» της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, στις προσεχείς εκλογές, σημειώνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού.

Στην ανακοίνωση ο συνδυασμός παραθέτει «ορισμένα χρήσιμα», όπως τα χαρακτηρίζει, «στατιστικά στοιχεία», μεταξύ των οποίων: Η Παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Σγουρό συμμετέχει για 5η φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Το 2002, 2006 συμμετείχε στις εκλογές της αιρετής Νομαρχίας Αθηνών, το 2010 και το 2014 για την Περιφέρεια Αττικής. Είναι η μόνη που έχει να επιδείξει τέτοια διάρκεια έναντι των ανθυποψηφίων της» με την για τρεις φορές αναδειξή της ως πρώτη δύναμη.

Από το σύνολο 153 υποψηφίων είναι οι 91 άνδρες (59%) και 62 γυναίκες (41%). Οι συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην παράταξη είναι 114 (75%), και όσοι έχουν συμμετάσχει έστω μία φορά 39 (25%)

Επίσης συμμετέχουν 5 πρώην Δήμαρχοι (Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Αγ. Παρασκευής, Αίγινας, Αχαρνών, Μεθάνων) και μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών ως εγγύηση μιας διοίκησης με γνώση και εμπειρία. Οι υποψηφίοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διακεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα Eklogikanews.gr