Ελλάδα

Φρούριο η Αμερικανική Πρεσβεία λόγω Κουφοντίνα - Την ερχόμενη Τρίτη η απόφαση για άδεια στον τρομοκράτη

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Φρούριο θυμίζει από το πρωί του Σαββάτου το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οχυρώνεται λόγω ενδεχόμενης πραγματοποίησης κινητοποίησης για τον Κουφοντίνα, η οποία είχε ούτως ή άλλως προαναγγελθεί πριν από την αιφνιδιαστική εισαγγελική αναίρεση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρεσβεία είναι περικυκλωμένη από πάμπολλες κλούβες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες έχουν ορθώσει τείχος που θυμίζει ημέρες επετείου του Πολυτεχενείο ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί πολλές στατικές ένστολες και μη δυνάμεις.

Ηδη, βρίσκεται σε εξέλιξη μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα indymedia.

"Με αντιμετωπίζετε ως πολιτικό αντίπαλο . Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα των αγώνων. Αρχίζω απεργία πείνας"

KOUFO

Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Μαίου 2019 προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση της 7ης άδειας στον μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παράλληλα, εισαγγελέας που θα προτείνει για την τύχη της αναίρεσης προς τους αρεοπαγίτες του Αρείου Πάγου ορίστηκε η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, θα συζητηθεί εκ νέου η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου με άλλη σύνθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που δεν γίνει δεκτή η αναίρεση δεν θα λάβει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναίρεσε το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου αργά το βράδυ της Παρασκευής, το οποίο ήταν απορριπτικό για το σχετικό αίτημα του φυλακισμένου.

Με την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δρομολογούνται ουσιαστικά οι διαδικασίες που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε έγκριση της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και αυτό γιατί, η αναίρεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αναμένεται να κριθεί από δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου και αν γίνει δεκτή, θα οδηγήσει σε επανεξέταση της υπόθεσης υπό διαφορετική σύνθεση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που συνεχίζει την απεργία πείνας μεταφέρθηκε χθες στην Εντατική του νοσοκομείου Βόλου, λόγω επιδείνωσης της υγείας του.

Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους