Ελλάδα

Γιώργος Ντούρος: Το «από τον Άννα στον Καΐάφα» με θύματα τους πολίτες, να σταματήσει ΧΘΕΣ

Γιώργος Ντούρος: Το «από τον Άννα στον Καΐάφα» με θύματα τους πολίτες, να σταματήσει ΧΘΕΣ
Άρθρο για την πεζογέφυρα στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. του Αγίου Νικολάου έγραψε ο Γιώργος Ντούρος με αφορμή ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Ο Γιώργος Ντούρος είναι υποψήφιος στις εκλογές 2019 με τον Γιάννη Σγουρό.

«Αφορμή για αυτό το άρθρο μου στάθηκε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ, αλλά και η ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος από τον Παύλο Γερουλάνο. Πρόκειται για την πεζογέφυρα στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π. του Αγίου Νικολάου. Μία πεζογέφυρα που παραμένει σφραγισμένη εδώ και χρόνια λόγω επικινδυνότητας από την έλλειψη συντήρησης.

Η πεζογέφυρα αυτή που εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες καθημερινά δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια καθώς παίζεται ένα ιδιότυπο, μα καθόλου ευχάριστο, πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους φορείς για το ποιος έχει την ευθύνη της συντήρησής της ! Αυτό το πινγκ- πονγκ “παίζεται” τουλάχιστον από το 2014 μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Αθηναίων, ΣΤΑ.ΣΥ., Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων με θύματα τους πολίτες, αλλά και τους ίδιος τους φορείς που όχι απλά απαξιώνονται στα μάτια των πολιτών, αλλά έχουν φτάνουν σε επίπεδο οι πολίτες να τους βλέπουν ως εχθρούς τους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ΧΘΕΣ! Γιατί όμως δεν έχει αλλάξει τόσο καιρό; Ίσως φταίει η αναβλητικότητα, ίσως φταίει το γεγονός ότι κάποιοι είναι φυγόπονοι και βολεύονται με αυτή την κατάσταση της μετάθεσης των προβλημάτων και της παραπομπής τους εντέλει στις ελληνικές Καλένδες.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή αυτό το ζήτημα οφείλουμε άπαντες οι εμπλεκόμενοι με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να δεσμευτούμε απέναντι στου πολίτες πως η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος αμέσως μετά τις εκλογές και θα λυθούν. Το οφείλουμε στους πολίτες, το οφείλουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς, το οφείλουμε στην προάσπιση της αξίας των δημοκρατικών θεσμών».