Ελλάδα

Έβερεστ: Προσπερνούν πτώμα για να φτάσουν στην κορυφή - Ανατριχιαστική φωτογραφία (pic+vid)

Έβερεστ: Προσπερνούν πτώμα για να φτάσουν στην κορυφή - Ανατριχιαστική φωτογραφία (pic+vid)
Μακραίνει η λίστα με τον κατάλογο των νεκρών ορειβατών στο Έβερεστ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου τουρισμού του Νεπάλ, Μίρα Ατσάρια, ένας ακόμη ορειβάτης έχασε, χθες, τη ζωή του, κατά την ανάβαση του στα Ιμαλάια.

Σε διάστημα δύο μηνών, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 11, τη στιγμή που οι φωνές για περισσότερα μέτρα προστασίας των ορειβατών, που ονειρεύονται να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή του πλανήτη, πληθαίνουν. Ο 61χρονος Αμερικανός ορειβάτης, Τζον Κούλις, άφησε την τελευταία του πνοή στις παγωμένες πλαγιές της οροσειράς, λόγω καρδιακής ανακοπής.

Τις αληθινές φρικιαστικές εικόνες με τις οποίες πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι όσοι επιχειρούν να φτάσουν στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου αποκαλύπτει μέσω του φωτογραφικού του φακού ο Καναδός κινηματογραφιστής Hλία Σαικάλε.

Στη φωτογραφία φαίνεται μια σειρά ορειβατών που βρίσκονται στη λεγόμενη «ζώνη του θανάτου» και προσπαθούν να ανέβουν στην κορυφή του Έβερεστ και στα δεξιά φαίνεται ένα πτώμα που κρέμεται από το σκοινί του.

εβερεστ

Στο συγκεκριμένο σημείο οι ορειβάτες καταρρέουν λόγω της εξάντλησης από την πολύωρη αναμονή και την ορθοστασία σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου.

Είναι μια εφιαλτική εμπειρία και όσοι καταφέρνουν να επιβιώσουν μιλούν με σοκαριστικά λόγια, όπως και ο σκηνοθέτης από την Ottowa, ο οποίος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο ψηλότερο σημείο της γης είδε αρκετά νεκρά σώματα μέσα στις σκηνές τους.