Ελλάδα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία Γραικού: Ίσως θάφτηκε ζωντανός - Πιθανή η εμπλοκή δεύτερου ατόμου (vid)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία Γραικού: Ίσως θάφτηκε ζωντανός - Πιθανή η εμπλοκή δεύτερου ατόμου (vid)
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού.

Το πτώμα 59χρονου κτηνοτρόφου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του, θαμμένο, κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου, στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Δημήτρη Γραικού, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, αποκάλυψε ότι τα ιατροδικαστικά ευρήματα προκαλούν πολλά ερωτηματικά, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το θύμα θάφτηκε ζωντανό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κούγιας, το πτώμα του Δημήτρη Γραικού φέρει κατάγματα και έντονα χτυπήματα. Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε, στην έκθεση αποτυπώνονται αυτά που υπέστη το θύμα ενώ ήταν εν ζωή και όχι μετά θάνατον.

Υπήρχε και δεύτερο άτομο;

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Κούγιας είπε επίσης ότι όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και από τα ευρήματα τεχνικών συμβούλων, πιθανότατα να υπήρχε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου, η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο 46χρονος δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού το πρωί της Τετάρτης (05/06) βρέθηκε ενώπιον της Ε΄ Τακτικής Ανακρίτριας και κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Ο θάνατος του κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος»

Ο σαρανταεξάχρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι επρόκειτο περί ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συμπλοκής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την τετράωρη απολογία του, ο ίδιος επανέλαβε ότι ουδεμία οικονομική διαφορά είχε με το θύμα, επιβεβαιώνοντας πάντως ότι προηγήθηκε οικονομική συναλλαγή μεταξύ τους που αφορούσε την αγοροπωλησία ζώων.

«Θεώρησε ότι ήταν "ριγμένος" και ήρθε στους στάβλους να μου ζητήσει το λόγο» φαίνεται να ανέφερε περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016, ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη του κτηνοτρόφου. Όταν διαπίστωσε το θάνατό του, φέρεται να απολογήθηκε ότι πανικοβλήθηκε, οπότε αποφάσισε να ενταφιάσει τη σορό του 59χρονου όπως επίσης και το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί του όμως, δεν έπεισαν την ανακρίτρια και την εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.