Ελλάδα

Κύπρος - Serial killer: Ξέσπασε σε λυγμούς ο «Ορέστης» - Ζητά συγγνώμη για τα εγκλήματά του

Κύπρος - Serial killer: Ξέσπασε σε λυγμούς ο «Ορέστης» - Ζητά συγγνώμη για τα εγκλήματά του
Συγγνώμη προς τα θύματά του, τις οικογένειές τους, αλλά και σε ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία ζήτησε ο Νίκος Μεταξάς με δήλωσή του σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκε σήμερα ο κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος παραδέχτηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το ότι εκ προμελέτης προκάλεσε θανατηφόρες κακώσεις στα θύματά του -πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια- που επέφεραν τον θάνατό τους και τα απήγαγε με αυτό το σκοπό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε τους φόνους και των επτά θυμάτων: της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, της 28χρονης Αριάν Παλάνας, της 30χρονης Κάχτα Ανού, της 36χρονης Λίβια Μπουνέα, της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και της 6χρονης Σιέρα.

Η αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους που αφορούν ξεχωριστά τις επτά δολοφονίες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα, ενώ κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό.

Ο αποκαλούμενος "Ορέστης" (από το όνομα που χρησιμοποιούσε για να προσελκύει τα θύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία της έρευνας και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Ξεσπώντας σε λυγμούς, ο 35χρονος απολογήθηκε και στην οικογένειά του για τη στεναχώρια που τους προκάλεσε, χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά του ειδεχθή. Τέλος, σημείωσε ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση επιστημονικής ομάδας, προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Μεταξά:

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.

Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.

Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.

Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.

Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου.

Πηγή: politis.com.cy/ΑΠΕ