Ελλάδα

Στη «μάχη» του Europa League ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος - Το αποψινό πρόγραμμα και οι επαναληπτικοί

Στη «μάχη» του Europa League ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος - Το αποψινό πρόγραμμα και οι επαναληπτικοί
Τριπλή ελληνική συμμετοχή στον Γ' προκριματικό του Europa League περιλαμβάνει η σημερινή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με κοινό παρονομαστή τις εκτός έδρας αναμετρήσεις για τις ομάδες της χώρας μας.

Την αρχή κάνει η ΑΕΚ, με την ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο να αντιμετωπίζει στις 19:15 την ρουμανική Κραϊόβα, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα, ότι και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο, καθώς ο «δικέφαλος» πρέπει να εκτίσει τιμωρία δύο αγωνιστικών από την περασμένη χρονιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταλήξει σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τις περισσότερες θέσεις, να είναι κλειδωμένες. Ο Μπάρκας θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Βράνιες και Οικονόμου ή Σβάρνας το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών, με τους Παουλίνιο και Χουλτ στα άκρα. Στον άξονα θα βρίσκονται Σιμόες και Σιμάο, ενώ μπροστά τους θα είναι τοποθετημένος ο Ζεράλδες. Στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν ο Βέρντε με τον Μάνταλο. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Κλωναρίδης.

Δεύτερος στο παιχνίδι της πρόκρισης μπαίνει ο Άρης, που αντιμετωπίζει στη Νορβηγία την Μόλντε στις 20:00.

Το γήπεδο που χρησιμοποιεί η νορβηγική ομάδα έχει πλαστικό χλοοτάπητα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους παίκτες του Σάββα Παντελίδη, σε συνδυασμό με τον βροχερό καιρό που αναμένεται την ώρα της αναμέτρησης.

Στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» βρίσκονται οι εξής: Κουέστα, Έμαν, Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Ροζ, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Μπάσα, Λάρσον, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Μαρτίνες, Τόνσο, Ντουάρτε, Ιντέγε, Δεληζήσης, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

Τέλος, στις 22:00 ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει στην Πολωνία την Λέγκια Βαρσοβίας, με τους Περιστεριώτες να κυνηγούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ρεβάνς, ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για την δεύτερη φετινή πρόκριση μετά την επικράτηση επί της Ντουνάισκα Στρέντα.

Ο τεχνικός του Ατρομήτου δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα πλάνα του, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Ο Μέγιερι θα παίξει στο τέρμα, Γούτας και Ρισβάνης θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και οι Νάτσο, Κατράνης στα άκρα. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Μάντσον και Χαρίσης. Ο Ούμπιδες θα είναι μπροστά τους ως 10άρι, με τους Μανούσο και Ενσικουλού να αγωνίζονται στα εξτρέμ. Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Βέλλιος.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας και οι επαναληπτικοί αγώνες:

19:15 (8/8) Κραϊόβα - ΑΕΚ
20:00 (8/8) Μόλντε - Άρης
22:00 (8/8) Λέγκια Βαρσοβίας - Ατρόμητος

19:00 (14/8) Ατρόμητος - Λέγκια Βαρσοβίας
21:00 (15/8) ΑΕΚ - Κραϊόβα
21:30 (15/8) Άρης - Μόλντε

Στα Play Offs του Europa League, σε περίπτωση πρόκρισης, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Σπάρτα Πράγας - Τράμπζονσπορ, ο Ατρόμητος τον νικητή του Μίντιλαντ - Ρέιντζερς και ο Άρης τον νικητή του Παρτιζάν - Γιενί Μαλατίγια.