Ελλάδα

Europa League: Η ώρα των «δικεφάλων» - Η τηλεοπτική μετάδοση για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Europa League: Η ώρα των «δικεφάλων» - Η τηλεοπτική μετάδοση για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Μετά την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ με 4-0 και την διαφαινόμενη παρουσία των «ερυθρολεύκων» στην φάση των ομίλων του Champions League, έρχεται η σειρά για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσουν την παρουσία τους στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, και συγκεκριμένα του Europa League.

Την αρχή κάνει η Ένωση, η οποία αντιμετωπίζει την τουρκική Τρσαμπζονσπόρ στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΟΑΚΑ στις 21:00, με τους παίκτες του Καρντόσο να επιζητούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην Τραπεζούντα.

Η απουσία κόσμου για δεύτερο παιχνίδι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την περσινή τιμωρία από την UEFA στερεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ΑΕΚ σε σχέση με τους αντιπάλους της, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους παίκτες του «δικεφάλου», καθώς μοναδικός στόχος αποτελεί η είσοδος στους ομίλους και η «διαγραφή» της πολύ άσχημης εμφάνισης απέναντι στην Κραϊόβα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπάρκας θα είναι στην εστία, Λόπες αριστερά και Παουλίνιο δεξιά της άμυνας, Βράνιες και Σβάρνας στο κέντρο, Σιμόες και Σιμάο ή Γαλανόπουλος στα χαφ. Μάνταλος, Λιβάγια και Ολιβέιρα θα είναι βασικοί, με τους Ζεράλντες και Βέρντε να διεκδικούν τη θέση που απομένει στο αρχικό σχήμα.

Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 1 HD.

Μία ώρα μετά από την πρώτη σέντρα στο ΟΑΚΑ, στις 22:00, θα ξεκινήσει η αναμέτρηση του έτερου «δικεφάλου», με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στην Μπρατισλάβα απέναντι στην τοπική Σλόβαν.

Ο ΠΑΟΚ, θέλει την νίκη για ξεγράψει τον αποκλεισμό από τον 'Αγιαξ παρά το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε σε μεγάλα κομμάτια των αναμετρήσεων και να κατοχυρώσει μια θέση από σήμερα στους ομίλους του Europa League.

Ο Άμπελ Φερέιρα θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τους Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Πέλκας, Άκπομ, όπως ακριβώς δηλαδή και στο Άμστερνταμ απέναντι στον «Αίαντα».

Μοναδικός στόχος για τις ελληνικές ομάδες είναι η παρουσία τους στους ομίλους για την μέγιστη βελτίωση της βαθμολογικής θέσης της Ελλάδας και το προσπέρασμα της 15ης Κύπρου στον πίνακα των χωρών της UEFA.

Το παιχνίδι της Μπρατισλάβας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1 HD.